lauantai 22. lokakuuta 2011

Yksin kotona osa 56

Korjaus enhän mä yksin oo, vaan Kiian ja masukaverin kanssa! Mutta eihän kummastakaan seuraa oo tähän kellonaikaa, masukaveri nyt liikahtelee välillä mutta. Tomi on juhlimassa! 'Päästin' sen menemään, koska reilu parikymmentä päivää ja enää ei mennäkkään! Ajattelin että rupeaisin kirjoittamaan esmerkiksi mielipidekirjoituksia, koska pitemmän päälle ketään ei kiinnosta tätä samaa höpinää postauksesta toiseen.
Että ehdotuksia?
Nyt voisin kirjoittaa asioita mistä en pidä!
Tämä kuva kuvastaakin jo aika montaakin asiaa. Elikkäs köyhyys, nälättömyys, liikalaihuus, huonovointisuus. Mun mielipide on että kukaan suomalainen ei tiedä mitä oikea köyhyys on tai millaista on olla rutiköyhä. Suomessa on niin hyvä turva että jokainen ihminen saa katon päänsä päälle ja ruokaa. Tai lähes kaikki. Kerjäläiset on tietysti toista sakkia, mutta kuinka moni heistäkin kerjää rahaa koska ei ole varaa lapsen sairauden hoitoihin ja oikeasti koko lasta ei edes ole? Oon tosi epäileväinen niitä kohtaan, oon kerran pari antanut rahaa kerjäläisLAPSELLE , aikuiselle en koskaan.
Nälättömyys, ei me tästäkään paljoakaan tiedetä. Peruskoulussa saadaan ruoka ilmaiseksi, lähes jokainen saa ruokaa sen verran ainakin että elossa pysytään. Kuinka monta ihmistä tuolla jossain kuolee päivittäin nälkään? Me ollaan itseasiassa niin hyvässä asemassa että meillä on varaa heittää hyvää ruokaa pois kun joku voisi maksaa siitä hengensä jotta perhe saisi ruokaa! tää on jotain niin kauheaa, koska me ei kuitenkaan paljoa heitä voida auttaa.
Liikalaihuus, köyhissä maissa se johtuu köyhyydestä, siitä ettei ole ruokaa. Suomessa tämä tulee vastaan taas erilaisina syömishäiriöinä. Useimmiten tämä on tyttöjen sairaus, mutta pojillakin löytyy. Tämä on tosi kauheaa! Koska kuitenkin ihan varmasti sitä ruokaa olisi, niin miten joku päästää itsensä siihen kuntoon. En tietenkää ketään anoreksikkoa tms syytä siitä. Anoreksiat,bulimiat jne on oikeita sairauksia, vaikea niistä parantua on. Tunnen muutamia anoreksikoita ja bulimikoita. Vaikea seurata vierestä kun toinen aiheuttaa itselleen jotain niin pahaa ja itse on niin avuton auttaakseen toista!
Huonovointisuus, henkistä niinkuin fyysistä ja sosiaalistakin. Henkistä esimerkiksi masennus! Masennuksia on eriasteikkoisia lievästä tosi vakavaan. Masennus voi aiheuttaa jopa itsemurhan jnejne. Tähän kohtaan mahtuis niin paljon joten jätetään sen tähän.

Eläinrääkkäys!!!!! Kirjotin googleen sanan eläinrääkkäys ja voitte olla varmoja etten kirjoita enää toista kertaa! Mä en tajua kuinka jotkut voivat olla niin sydämettömiä ja kylmiä että aiheuttaa pahaa niin viattomalle ja ihanalle olennolle kuin eläimelle. Okei, osaa eläinkin olla rasittava ja vaikea tapaus, mutta ei ne tahallaan pahaa tarkoita. Kimppuun hyökännyt eläin yleensä pelkää ja tuntee olonsa uhatuksi, moni suojelee pentuaan. Niinhän ihminenkin tekisi jos tuntisi jonkun uhaksi lapselleen? Tätäkän ei millään saa lopetetuksi, eihän tästä saa edes kunnon tuomioita! >:(
Väkivalta! Parisuhdeväkivalta, perheväkivalta, tuntemiinsa tai tuntemattomiin kohdistuva väkivalta.
Minussa kuitenkin eniten aiheuttaa pahaa oloa lapsiväkivalta. Se kun äiti tai isä tai muu aikuinen pahoinpitelee lasta. Viatonta lasta. Näitä en kykene edes lukemaan lehdestä hyi!

Rasismi! Vihaan sitä kun erilaisuutta ei hyväksytä .Kaikkien kuuluisi olla sellaisia kuin on! Näin lyhyesti sanottuna mutta kyllä te tiedätte.

Löytyisihän näitä vielä mutta nyt meen nukkumaan. Öitä!

5 kommenttia:

  1. Nimenomaan, väkivalta on väärin ja suurin osa väkivaltarikoksista johtuu alkoholista. En ymmärrä miks alkoholi on laillista ja joku vaarattomampi aine laitonta.

    VastaaPoista
  2. Niin, ei sitä ymmärrä. Enkä voi ymmärtää miten joku jonka perheessä on väkivaltaa, ei lähde pois siitä suhteesta esimerkiksi. On se varmasti vaikeaa, mutta kyllä minä lähtisin, ajattelisin lapsieni ja itseni parasta.
    Ja mun mielipide vois olla tohon alkoholi kommenttiin että alkoholi on laillista ja huumeet ei, koska alkoholi aiheuttaa pienempää haittaa ( aiheuttaa se haittaa ja paljon mutta huumeet enemmän?) ihmiselle itselleen , kun taas huumeet voivat aiheuttaa vaikka ja mitä sen käyttäjälle. Siinä ei ajatella sitä mitä se aiheuttaa muille. Ei ajatella sitä että alkoholisti saattaa olla aggressiivinen läheisiään kohtaan, kun taas huumeidenkäyttäjä ei _välttämättä_ ole .En sano etteikö olisi, mutta enemmän kaikissa kauheissa lehtijutuissakin mainitaan alkoholilla olevan asiaa teon kanssa, ikinä ei ole että huumeet olisivat aiheuttaneet jtn.. En tiedä sitten, oma on mielipiteeni mutta laittomia saisivat molemmat olla. En myöskään ymmärrä miks tupakkaa on keksitty kun siitä ei ole kuin haittaa?

    VastaaPoista
  3. No mä taas sanon tohon että kyllä se alkoholi aiheuttaa enemmän ongelmia kun vaikka kannabis (tutkimusten perusteella ja sen perusteella että kannabikseen ei oo koskaan ketään kuollut mutta alkoholiin kuolee tuhansia Suomessa vuosittain..) mutta en kyllä hyväksy huumeita ja kannabista en oikeen huumeeksi laske... Oon lukenu siitä paljon juttua kun tein joskus koulussa esitelmänkin siitä..
    ja en kans tajuu et miks joku jaksaa kattoo perheessä väkivaltaa, esim. meidät huostaanotettiin sen takia...
    ja tupakka on tosiaan maailman turhin aihe, mutta se ei päihdytä.... vaikka itsekin tupakkaan koukussa valitettavasti olen :DD

    VastaaPoista
  4. siis tupakka o turhin AINE ei aihe :D

    VastaaPoista
  5. niin no se voi olla noinkin :) mä olen niitä onnekkaita, jotka eivät ole koskaan polttaneet :)

    VastaaPoista